*** Бойовий Гопак - козацьке бойове мистецтво, шлях духовного тілесного вдосконалення ***

Бойовий Гопак – це козацьке бойове мистецтво, шлях духовного та тілесного вдосконалення чоловіків.

Бойовий Гопак — українське бойове мистецтво, відтворене на основі елементів традиційного козацького бою, що збереглися в народних танцях та власного досвіду дослідника бойових мистецтв Володимира Пилата.

Бойовий Гопак – це є:

  •  Комплексна система гармонійного розвитку особистості, що спрямована на вдосконалення розуму, духу і тіла.
  •  Філософська світоглядна система метою якої є прищеплення позитивного творчого мислення та здатності до нескінченного саморозвитку.
  •  Школа лідерів, що покликана виховувати активну, наполегливу, цілеспрямовану і послідовну особистість.
  •  Потужна, цілісна структура, що об’єднує людей лицарської вдачі в могутню гопаківську родину. 

* Бойовий Гопак – українське національне бойове мистецтво та багатогранна система тілесного, розумового та духовного гарту *

~~~

Бойовий Гопак – це цілісна система гармонійного розвитку особистості, відроджена майстром бойових мистецтв та дослідником бойової культури Володимиром Пилатом на основі знань отриманих від діда, батька, залишку збережених лицарських традицій в українських народних танцях та особистого досвіду Засновника стилю. Саме тому, що танець ”Гопак” містить найбільше бойових рухів, відроджене бойове мистецтво предків отримало назву – Бойовий Гопак.

~~~

Відродження Бойового Гопака розпочалося у 1985 році, в цьому ж році була започаткована експериментальна школа.
Засновник Бойового Гопака 45 роки свого життя присвятив спорту, з яких 35 років вивчає та викладає бойові мистецтва, достойно йдучи Шляхом Воїна.

~~~

Бойовий Гопак – багатогранна система тілесного, розумового та духовного гарту, яка підходить для будь-якого віку та складу характеру.

Вона містить у собі чотири напрямки розвитку:

1. Оздоровчий напрямок – ідеально підходить спортсменам-початківцям, людям старшого віку, і всім, хто бувши далеким від спорту, прагне оздоровитися і перебувати в хорошій фізичній формі. Передбачає різноманітні оздоровчі вправи, заняття з гімнастики, вивчення основ самозахисту, народної медицини та іншого.

2. Фольклорно-мистецький напрямок – розрахований на людей, що не тільки люблять спорт, а й мають нестримну фантазію і творчі здібності. Спеціально для них проводяться заняття в команді „Бойовий Гопак”, яка займається розробкою феєричних шоу програм, фестивалів, презентацій, виступів. Також, фольклорно-мистецький напрям передбачає вивчення театрального мистецтва, гри на музичних інструментах та співів.

3. Спортивний напрямок – розрахований на активних і наполегливих людей, які через утвердження Бойового Гопака на українських та міжнародних міжстильових змаганнях прагнуть утвердити славу українського лицарства, відродити козацьку завзятість, правдоборський дух та лицарське благородство.

4. Бойовий напрямок – передбачений для кращих майстрів в спортивному напрямку, він окреслює шлях лицаря Святої борні за панування Світла, Правди, Добра.

Шлях воїна у Бойовому Гопаку починається з Новика і передбачає сім рівнів майстерності:
„Жовтяк”, „Сокіл”, „Яструб” – учнівські рівні, що відповідають 3-му, 2-му та 1-му спортивним розрядам;
„Джура” – перехідний рівень від учня до майстра, відповідає кваліфікації КМС;
„Козак”, „Характерник”, „Волхв” – мистецькі рівні, що відповідають МС, МСМК та ЗМСУ.

Крім опанування простої та ефективної бойової техніки, зміцнення та оздоровлення ви дізнаєтесь багато цікавого з історії, культури, народної медицини та інших галузей знань. З цією метою в Школі Бойового Гопака опрацьований курс лекцій, теоретичних та практичних занять, який введений в тренувальний процес, навчально-вишкільні семінари, літні табори та човнові походи.